De Kaarten

Tapas / apero to share

Mini kaas- en garnaalkroketjes    14

6 oesters Fines de Claire Saint-Vaast Normandië 18

Bordje zeevruchten 'Bistro' (4 oesters, 2 langoustines, wulken en scheermessen) 25

Mosselen met look en platte peterselie (600g) 18

Aperitieven - Dranken / Apéritifs et boissons

Cocktails

  • Mojito 10
  • Mojito Royale (met champagne) 12
  • Mojito Nieuwpoort (met passievruchtensap) 11
  • Cocktail Bistro (crème de pêche-cava-tonic) 8
  • Cocktail Twist of lemon (limoncello-schweppes) 10
  • Cocktail Marie (hendricks-pompelmoessap-crème de pêche-tonic) 12
  • Negroni (campari - rode martini – gin) 11
  • Bloody Mary (wodka-tomatensap-tabasco) 11
  • Sangria met vers fruit 9

Mocktails

  • Mocktail Bistro (peer appel wortel gember vlierbloesem) 6
  • Homemade ice-tea Tutti Frutti 6

Gins & tonics

  • Bombay Saphire 9
  • Filliers 28 10
  • Hendricks 11
  • Bulldog 11
  • Spring Gin 12
  • Monkey 47 12
  • Tanqueray n°10 12
  • Gin Mare 12

Tonic’s

  • Schweppes 2,5
  • Thomas Henry 3
  • Fever Tree 3
  • Fentimans 3,5

Classics

  • Martini wit-rood-rosso 6
  • Sherry medium-dry 5
  • Pineau des Charentes 5
  • Porto wit-rood 5
  • Porto 10 jaar 10
  • Campari 7
  • Ricard 7
  • Picon vin blanc 8
  • Kirr 7
  • Kirr Royale 11
  • Rum Havana Club wit 6
  • Rum Havana Club bruin 9
  • Aperol Spritz 8
  • Glas cava brut-rosé 7
  • Glas champagne Mailly 12

Softdrinks

  • Perrier 25cl 3
  • Eaumega plat 25cl 3
  • Eaumega plat-lichtbruisend-spuit 50cl 6
  • Cola-cola light-zero-fanta 3
  • gini-fristi-ice tea-sprite 3
  • Appelsap-pompelmoes-multivruchten 3
  • Sinaasappelsap-tomatensap 3
  • Vers sinaasappelsap 6

Bieren

  • Jupiler 3
  • Hoegaarden 3
  • Rodenbach 3
  • Vedett 3,5
  • Chimay blauw 4
  • Leffe blond-bruin 4,5
  • Omer 4,5
  • Duvel 4,5
  • Westmalle Tripel 4,5
  • Tripel Karmeliet 4,5
  • Hendrik Geeraert 4,5
  • Alcoholvrij bier 3

Wijnkaart / Carte des Vins

Bubbels

  • Champagne Mailly grand cru brut réserve 55
  • Champagne Mailly grand cru brut rosé 65
  • Cava brut 27
  • Cava rosé 27

Wijnen per glas - karaf(0,5L)

Wit
  • Waterside - chardonnay 6 / 17
Rosé
  • Luc Pirlet ‘syrah rosé’ 6 / 17
Rood
  • Dusseau - merlot 6 / 17

Witte wijnen

Frankrijk
  • Heim Elzas – pinot gris 27
  • Muscadet sur lie – Domaine le Fay d’Homme 16 / 28
  • Pouilly Fumé – Domaine du Loriot 21 / 36
  • Sancerre – Domaine de Bellecours 21 / 36
  • Saint Véran – Jean-Marie Pidault 42
  • Pouilly Fuissé – Jean-Marie Pidault 47
  • Chablis 1 cru ‘Vaillons’- JP&Benoit Droin 53
  • Chablis - JP&Benoit Droin 0,37525
  • Savigny-Les-Beaune ‘Les Picotins’ – Pascal Arnoux 48
  • Grande Réserve – Domaine Haut-Blanville- Languedoc 32
  • Château de Castres – Graves 37
Oostenrijk
  • Grüner Veltliner – Ludwig Neumayer - Niederösterreich 29
Duitsland
  • Riesling Quant – Carl Loewen – Moezel 29
Griekenland
  • Tomh – moschofilero – Peloponnessos 28
Italië - Portugal - Spanje
  • Cattarato – Branciforti 26
  • Castello d’Alba – Portugal 28
  • Albarino – Rias Baixas – Casa Rojo 38
Zuid-Afrika
  • Waterside - chardonnay 25
  • Plaisir de Merle - chardonnay 32
  • Longridge - chenin blanc - Stellenbosch 34
Mexico – Chili - USA
  • Don Luis – viognier – Mexico 29
  • Boya – sauvignon blanc 29
  • Francis Coppola – chardonnay 38

Rosé wijnen

  • Luc Pirlet ‘Syrah rosé’ 25
  • Domaine Montrose rosé 28
  • Côte de Provence – M de Minuty 32
  • Sancerre rosé – Joseph Mellot 36

Rode wijnen

Frankrijk
  • Dusseau – merlot             25
  • ‘Nicolas’ Côtes Catalanes – Lafage ‘vieilles vignes’ 29
  • Vacqueyras – Clos de Cazeaux 29
  • Côtes du Rhone – Château d’Ampuis 0,37518
  • Sancerre rouge – Joseph Mellot koel geserveerd 36
  • Chorey-les-Beaune ‘Les Beaumonts’ – Pascal Arnoux 45
  • Beaune 1er Cru ‘Les Cent Vignes’ – Pascal Arnoux 55
  • Bordeaux Superieur – Château Reindent 16 / 26
  • Haut-Médoc – Les brulières de Beychevelle 50
  • Médoc-Listrac – Château Fourcas Hosten 45
  • Margaux – Les Charmes de Kirwan 55
  • Saint-Julien – Connétable de Talbot 55
  • Fronsac – Château Hauchat ‘La Rose’ 30
  • Saint-Emilion Grand Cru – Château Rozier 21 / 37
  • Lalande de Pomerol – Château de la Commanderie 23 / 40
  • Pomerol – Chateau La Pointe 70
Italië
  • Montepulciano d’Abruzzo –Ilico 27
  • Birillo – Costa Toscana - Tenuta Marsiliana 34
  • Rosso di Montalcino - Tornesi 36
  • Brunello di Montalcino - Tornesi 65
Spanje
  • Toro – Penamonte 27
  • Crianza Rioja – Lealtanza 29
Zuid-Afrika
  • Beyerskloof - pinotage 26
  • Plaisir de Merle – cabernet sauvignon 43
USA - Chili
  • Francis Coppola – zinfandel 45
  • Boya – pinot noir – Chili koel geserveerd 34

Aan de kaart

Voorgerechten

  • Huisgemaakte kaaskroketten met een frivool slaatje 14
  • Huisgemaakte kroketten van Nieuwpoortse garnalen, frivool slaatje 16
  • Coeur de boeuf tomaat met burrata en groenekruidenvinaigrette 16/24
  • Salade van tomaat met handgepelde Nieuwpoortse garnalen 19/28
  • Gebakken jakobsnootjes met aardpeer en witloofsalade19/28
  • Gepocheerd hoeve-ei met handgepelde Nieuwpoortse garnalen, groenekruidenpuree en Hollandse saus 19/28
  • Oesters ‘Fines de Claires’ 6st 18
  • Halve kreeft Belle vue 23

Soepen

  • Schaaldierensoep ‘bisque’ met garnalen 12
  • Romig saffraansoepje met mosselen en garnalen 12

Hoofdgerechten vis

  • Gebakken zeetong ‘meunière’ met frieten, salade en tartaarsaus 34
  • Kabeljauwhaasje met handgepelde Nieuwpoortse garnalen, groentepuree en wittewijnsaus 32
  • Grietfilet met girolles, bloemkool, wittewijnsaus met bieslook en Charlotte-aardappel32
  • Tarbot op de graat gegaard met dijonnaise, gegrilde aardappelen 46
  • In de oven gebraden sneeuwkrab met kruidenboter en linguini 42
  • In de oven gebraden kreeft met kruidenboter en saffraanrijst 46
  • Heilbot met groene groenten, puree met venkel en  spinazie28
  • Bouillabaisse van Noordzeevis (met halve kreeft +15euro) 29

 Hoofdgerechten vlees

  • Ierse rib-eye met béarnaisesaus, salade en frieten 30
  • Runderhaas met pepersaus, salade en frieten 30
  • Lamsfilet met zuiderse groenten en rozemarijnaardappelen 32
  • Extra portie frietjes, rijst, pasta, saus,… 3

Zeevruchten

          Vanaf 2p

  • Zeevruchtenschotel Bistro 43pp
  • Zeevruchtenschotel Royal 58pp

Mosselen

  • Mossel natuur 25
  • Mossel witte wijn 26

Kindergerechten

  • Kaaskroketten met salade 1st/2st 10/14
  • Garnaalkroketten met salade 1st/2st 12/16
  • Kids kabeljauw met groentepuree, handepelde garnalen en wittewijnsaus 18
  • Gebakken tongfilets met salade en frieten 18
  • Kids runderhaas met salade en frieten 18
  • Kids mosselen met frieten 17
  • Extra portie frietjes, rijst, pasta, saus,… 3

Dessertenkaart / Carte Desserts

Koffie/Café

  • Espresso 3
  • Mokka (klein) 3
  • Deca 3
  • Koffie verkeerd (café russe) 3,5
  • Cappuccino 4
  • Warme chocolademelk 4
  • Irish coffee (whiskey) 9
  • French coffee (Grand Marnier of cognac) 9
  • Italian coffee ( Amaretto) 9
  • Verwenkoffie 11 -koffie met koekje
  • -bolletje vanille-ijs
  • -verse chocomousse
  • -advocaat
  • Verwenthee 12
  • Thee/ Thé
  • Kamillebloemen 4
  • Rode vruchten ‘Tutti Frutti’ 4
  • Groene thee ‘Mellow Mandarine’ 4
  • Earl grey 4
  • Herdersthee ‘Tisane du berger’ 4
  • Zwarte thee ‘Darjeeling First Flush’ 4
  • Marokkaanse muntthee 4

Nagerechten / Desserts

  • Suggestiedessert 10
  • Verse chocolademousse 8
    Mousse au chocolat
  • Gebrande room met vanillemerg 8
    Crème brûlée à la moelle de vanille
  • Vanilleroomijs, warme chocoladesaus en opgeslagen room
    9 ‘Dame Blanche’
  • Bord met vers gesneden fruit en vanille-ijs 10
    Assiette aux fruits frais, glace à la vanille
  • Zachtlopend chocoladegebak, sinaasappelsorbet 10
    Moelleux au chocolat, sorbet à l’orange
  • Sabayon met vers fruit en vanille-ijs 11
    Sabayon aux fruits frais, glace à la vanille
  • Coupe aardbeien met vanille-ijs (seizoen) 12
    Coupe aux fraises et glace à la vanille (saison)
  • Citroensorbet met wodka
    10 Sorbet de citron à la wodka
  • Kinderijsjes
  • Vanille-ijs met verse aardbeien (seizoen) 6
    Glace à la vanille aux fraises fraîches (saison)
  • Vanille-ijs met warme chocoladesaus 6
    Glace à la vanille à la sauce au chocolat chaude

After Dinner

  • Jonge graanjenever 4
  • Oude graanjenever 5
  • Amaretto 7
  • Baileys 7
  • Cointreau 7
  • Grand Marnier 7
  • Amarula 7
  • Huisgemaakte limoncello 7
  • Wodka Eristoff 6
  • Calvados 7
  • Calvados Hors d’Age 9
  • Chivas 9
  • J&B 7
  • Aberlour Single Malt 9
  • Cognac VSOP Courvoisier 7
  • Cognac XO Delamain 9
  • Armagnac 9
  • Eau de vie framboise/poire 9
  • Grappa 9